09377000080
سبد خرید 0
« بازگشت به لیست مقالات | شنبه 11 آذر 1396 در ساعت 22 : 17 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

میدانید که سرعت یا سطح سوخت و ساز بدن یا همان متابولیسم به میزان فعالیت ما ربط مستقیمی دارد و می تواند ما را به تناسب اندام و لاغری برساند. حتی اگر ما در طی روز فعالیتی چه ورزشی و چه غیر ورزشی نداشته باشیم، بدن ما به صورت خودکار 10 تا 30 درصد از کالری سوزی روزانه را انجام می دهد و اگر فردی در طی روز فعال باشد و فعالیت زیادی انجام دهد گاهی این میزان به 50 درصد نیز می رسد.

چه کنیم که با افزایش سن متابولیسم بدن کم نشود؟!

اگر در پی لاغری و رسیدن به تناسب اندام باشید حتما از پزشکان و مربیان خود شنیده اید که هر چه زودتر اقدام به از بین بردن چربی های اضافی خود کنید بهتر است و راحت تر می توانید نتایجی که می خواهید را به دست بیاورید. تحقیقات ثابت کرده اند با بالا رفتن سن سوخت و ساز بدن کم می شود و برای جلوگیری از این امر باید اقداماتی را انجام داد.

هر چه میزان سوخت و ساز بدنتان بیشتر باشد کالری بیشتری نیز می سوزانید و به لاغری و تناسب اندامتان دست خواهید یافت. سرعت متابولیسم در بدن به عوامل مختلفی مانند: مقدار کالری که در زمان استراحت برای انجام دادن اعمال حیاتی بدنتان می سوزانید، میزان گرمازایی غذا (یعنی در واقع زمانی که شما غذا می خورید بدن برای طی کردن مراحل گوارش و جذب کالری میسوزاند)، فعایت ورزشی که انجام می دهید تا کالری بسوزانید، فعالیت های روزانه که برای گذراندن امور زندگی انجام می دهید مانند: ایستادن، ظرف شستن، غذا درست کردن و .... بستگی دارد.

به صورت ناخودآگاه زمانی که سن ما بالاتر می رود به کم تحرکی علاقه بیشتری پیدا می کنیم و کم کم این موضوع باعث کم شدن سرعت متابولیسم ما نیز می شود. جالب است بدانید بعد از سی سالگی، در هر دهه 3 تا 8 درصد از عضلات بدن را از دست می دهیم و در نهایت در سن 80 سالگی نسبت به 20 سالگی خود، 30 درصد عضله کمتری خواهید داشت.

زمانی که توده عضلانی در بدن ما کم شود خطراتی مانند شکستگی استخوان، ضعف، ناتوانی و انواع بیماری های مزمن و حتی مرگ زودرس ما را تهدید خواهد کرد. زمانی که با افزایش سن فعالیت روزانه و حتی ورزشی خود را کم می کنید بدن کالری کمتری می سوزاند و اگر شما به همان رویه دوران جوانی تغذیه خود را دنبال کنید با مشکل اضافه وزن و انواع بیماری هایی که به دنبال این مشکل به وجود می آیند، روبه رو خواهید بود.

همان طور که گفته شد بدن در زمان استراحت نیز کالری می سوزاند که این امر به دو عامل سلولی پمپ سدیم – پتاسیم و میتوکندری‌ها بستگی دارد. کار پمپ سدیم – پتاسیم در بدن تولید پیام‌های عصبی، انقباضات عضله و قلب است و کار میتوکندری‌ها نیز آن است که برای سلول‌ها انرژی تولید ‌کنند که این دو عامل با بالاتر رفتن سن کاهش پیدا می کنند.

در ابتدای مقاله گفته شد که سرعت سوخت و ساز یا متابولیسم بدن ما به میزان فعالیت، توده‌ی عضلانی و ... بستگی دارد و در نهایت سرعت متابولیسم تمام افراد با یکدیگر متفاوت است. همان طور که می دانید کم شدن متابولیسم بدن افراد با بالا رفتن سن امری عادی است اما با انجام اقداماتی که در ادامه این مقاله برای شما آورده شده است میتوانیم آن کنترل کرده و افزایش دهیم.

ورزش مقاومتی را فراموش نکنید

برای اینکه بتوانید از کاهش سرعت سوخت و ساز بدن جلوگیری کنید، انجام دادن تمرینات مقاومتی یا بدنسازی بسیار مناسب می باشند. با اجرای این تمرینات در کنار ورزش هوازی که باید که روزانه انجام دهید به راحتی می توانید عضلات خود را حفظ کنید. حتما می دانید برای سرحال ماندن و حفظ تناسب اندام حتی اگر نمی توانید از خانه خارج شوید، بهتر است با استفاده از دستگاه های هوازی مانند: تردمیل در خانه پیاده روی انجام دهید و بدن را وادار به فعالیت کنید. بعد از اتمام مدت زمان پیاده روی و انجام دادن ورزش های هوازی بهترین کار انجام حرکات و تمرینات بدنسازی است.

اجرای تمرین اینتروال آن هم با شدت بالا

زمانی که بعد از گذشت مدت زمانی آمادگی جسمانیتان افزایش پیدا کرد، میتوانید تمرینات ورزشی خود را اینتروال کرده و با شدت بالاتری آنها را انجام دهید تا متابولیسم بدنتان نیز افزایش پیدا کند. بهتر است بدانید با انجام تمرینات اینتروال کالری سوزی تا ساعت‌ها در بدن ادامه پیدا می کند و به همین دلیل به عضلات نیز اکسیژن بیشتری رسیده می شود و با انجام کمی تمرینات ورزشی عضلات راحت تر پرورش پیدا می کنند.

خواب کافی

این نگاه که با خوابیدن میزان سوخت و ساز بدن کم می شود به طور کلی درست نیست، اگر شما در طی شبانه روز خواب کافی داشته باشید حتی به میزان سوخت و سوز بدنتان نیز کمک زیادی می شود و شما را برای رسیدن به هدفتان کمک خواهد کرد. مشکلات کم خوابی خود را برطرف کنید و برای این کار نیز می توانید از ورزش هایی که ذهن را آرام می کنند استفاده نمایید تا با خوب خوابیدن هم به سلامتی بدنتان کمک کنید و هم متابولیسم آن را افزایش داده باشید.

مصرف پروتئین را فراموش نکنید

بدن برای هضم و جذب غذاهای پروتئینی نیاز به فعالیت بیشتری دارد و در نتیجه کالری بیشتری می‌سوزاند و شما با خوردن این مواد می توانید سوخت و سازتان بدنتان را افزایش دهید. ( این عمل همان گرمازایی غذاست). رژیم غذایی که پر از پروتئین باشد راحت تر می‌تواند کمک کند با حفظ عضلات، بر پیری نیز مقابله کنید.

حتما غذای کافی بخورید

در دوران پیری حفظ عضلات بیشتر از لاغری اهمیت دارد و بهترین کار آن است که بدن را برای مدت طولانی گرسنه نگه ندارید. با گرسنه ماندن بدن متابولیسم آن نیز کند می شود. سعی کنید تعداد وعده های غذایتان را افزایش دهید تا بیش از اندازه گرسنه نمانید و از خوردن غذاهای پر کالری نیز پرهیز کنید.

چای سبز بنوشید

برای شما پیشنهاد ویژه ای داریم، برای افزایش متابولیسم بدنتان از چای سبزاستفاده کنید. با خوردن این نوشیدنی مقوی میتوانید 4 تا 5 درصد متابولیسم بدنتان را افزایش دهید. چای سبز کافئین و ترکیبات گیاهی دارد که قادر است حتی در زمان استراحت نیز متابولیسم بدنتان را افزایش دهد.

با انجام ورزش روزانه به هر طریقی حتی در خانه با استفاده از برنامه های از پیش تعیین شده دستگاه های هوازی مانند تردمیل، پیروی از رژیم غذایی اصولی و مناسب با سنتان می توانید عضلات را حفظ کرده و از کم شدن متابولیسم بدنتان جلوگیری کنید و پیر شدن را به تعویق بیندازید و همیشه جوان تر از سنی که هستید به نظر برسید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش دوم) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش دوم) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش اول) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش اول) اشتباهات رایج هنگام کار با اسکی فضایی باشگاهی اشتباهات رایج هنگام کار با اسکی فضایی باشگاهی کدام نوع از تردمیل ها برای دوندگان حرفه ای مناسب تر است؟ کدام نوع از تردمیل ها برای دوندگان حرفه ای مناسب تر است؟ تردمیل باشگاهی برای بیماران آرتروز مناسب است؟ تردمیل باشگاهی برای بیماران آرتروز مناسب است؟ استفاده از تردمیل خانگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده از تردمیل خانگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نکات ایمنی هنگام استفاده از اسکی فضایی باشگاهی نکات ایمنی هنگام استفاده از اسکی فضایی باشگاهی خرید تردمیل برای مصارف پزشکی خرید تردمیل برای مصارف پزشکی تأثیرات اسکی فضایی روی ران و شکم تأثیرات اسکی فضایی روی ران و شکم تاثیر دوچرخه ثابت روی عضلات شکم و پهلو تاثیر دوچرخه ثابت روی عضلات شکم و پهلو انواع تعمیرات مربوط به تردمیل انواع تعمیرات مربوط به تردمیل اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی همه چیز درباره شایع ترین خرابی های تردمیل باشگاهی همه چیز درباره شایع ترین خرابی های تردمیل باشگاهی راهنمای خرید اسکی فضایی باشگاهی راهنمای خرید اسکی فضایی باشگاهی دوچرخه ثابت باشگاهی بهتر است از کدام نوع باشد؟ دوچرخه ثابت باشگاهی بهتر است از کدام نوع باشد؟ خرید تردمیل برای شخصی که بای پس معده انجام داده منطقی است؟ خرید تردمیل برای شخصی که بای پس معده انجام داده منطقی است؟ چگونه با اسکی فضایی عضلات شکم را تقویت کنیم؟ چگونه با اسکی فضایی عضلات شکم را تقویت کنیم؟ تنظیم و تعویض تسمه تردمیل خانگی چگونه انجام می شود؟ تنظیم و تعویض تسمه تردمیل خانگی چگونه انجام می شود؟ برنامه تمرینی و توصیه هایی برای اسکی فضایی خانگی برنامه تمرینی و توصیه هایی برای اسکی فضایی خانگی آیا فروش تردمیل به افرادی که لیپوساکشن انجام داده اند، منطقی است؟ آیا فروش تردمیل به افرادی که لیپوساکشن انجام داده اند، منطقی است؟
10 / 10
از 1 کاربر
نمایش همه
علاقه مندی ها ()