09377000080
سبد خرید 0
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 9 فروردین 1401 در ساعت 45 : 10 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی بعد از فعالیت با تردمیل محبوب ترین ورزش میان طرفداران تناسب اندام است. امروزه با گسترش انواع رژیم ها و وسایل ورزشی گوناگون، فعالیت در باشگاه ها برای کاهش وزن و چربی سوزی هم افزایش پیدا کرده است. از زمان های گذشته تا به امروز دوچرخه سواری چه به عنوان یک ورزش و تفریح، چه به عنوان وسیله جابه جایی بسیار کارآمد بوده است. اما گاهی مکانی مناسب برای این کار یا حتی زمان آن هم پیدا نمی شود. بنابراین با الهام گرفتن از این وسیله کاربردی، دوچرخه ثابت را ساخته اند که همگان بسیار هم از آن استقبال کرده اند. باتوجه به اینکه از این دستگاه افراد بسیاری استفاده می کنند، اما نمی توان مطمئن بود که همه استفاده درست از آن را می دانند؛ پس هنگام فعالیت با دوچرخه ثابت دچار خطاهایی می شوند که شاید برای شما هم پیش آمده است. در این مقاله هایپرجیم قصد داریم این اشتباهات احتمالی را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی

استفاده از این دوچرخه ثابت باشگاهی فواید بسیاری دارد، از جمله به عضله سازی ماهیچه های پا کمک می کند، عملکرد سیستم قلبی عروقی را بهبود می بخشد و فشار را از روی مفاصل کم می کند. علاوه بر این موارد از طریق آزاد شدن هورمون های شادی آور حین ورزش کردن، روحیه شما را نیز افزایش می دهد. در این میان باید دقت داشت که این فواید زمان هایی ایجاد می شود که شما از دوچرخه ثابت به درستی استفاده کنید. برای جلوگیری از ایجاد اشتباه حین فعالیت با دوچرخه ثابت باشگاهی در این بخش به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.

1. تنظیم نبودن صندلی دوچرخه ثابت

قدم اول قبل از نشستن روی هر یک از انواع دوچرخه ثابت، اعم از دوچرخه ثابت ایستاده یا دوچرخه ثابت مبله یا نشسته و دوچرخه ثابت اسپینینگ، تنظیم کردن زین یا صندلی آن براساس قد خودتان است. در غیر این صورت اگر صندلی پایین تر از حدی باشد که باید باشد، با جابه جایی باسن هنگام رکاب زدن، کشاله ران تحت تاثیر این فشار کبود می شود. اگر هم صندلی در قیاس با قد شما بالاتر باشد، پاهایتان به درستی روی پدال ها قرار نمی گیرد و این باعث می شود نتوانید با تمام توان خود رکاب بزنید. در نتیجه سریع تر از نفس می افتید.

2. تنظیم نبودن دسته های دوچرخه ثابت

بعد از تنظیم صندلی، باید دسته های آن را هم کنترل کنید. دسته ها باید هم راستای صندلی باشند. در این باره هم اگر دسته ها بالاتر قرار داشته باشند، نمی توانید تعادل خود را حفظ کنید. اگر هم پایین تر باشند، به ناچار کمر خود را کج خواهید کرد که آن هم مشکلات جسمی برایتان ایجاد می کند. لازم به ذکر است که دسته های دوچرخه ثابت باشگاهی برای برهم نخوردن تعادل شما تعبیه شده اند. در نتیجه اگر هنگام نشستن روی صندلی باسن شما زیاد عقب نباشد، وزن بدن هم روی دست ها قرار نمی گیرد و شما بهتر می توانید تعادل خود را حفظ کنید. در غیر این صورت نواحی بازوها، گردن و شانه هایتان آسیب می بینند.

3. تنظیم نادرست مقاومت دوچرخه ثابت

گزینه بعدی که باید قبل از شروع رکاب زدن دستگاه تنظیم کنید، میزان مقاومت آن است. به طوری که اگر مقاومت دوچرخه را روی مقدار کم قرار دهید، پدال ها از زیر پایتان خارج شده و باعث می شود زانوهای شما با برخورد به دوچرخه آسیب ببیند. با انتخاب مقاومت های زیاد سرعت رکاب زدن شما کاهش می یابد و ذهنتان برای جبران آن، حرکات ران ها و مچ پا را هم دخیل می کند. در نتیجه این موضوع باعث آسیب به مفاصل این نواحی و البته زانوها می شود. باتوجه به این تفاسیر مقاومتی را انتخاب کنید که نه شما را برای رکاب زدن به سختی بیندازد و نه خیلی برایتان سبک باشد.

4. خم کردن آرنج ها به دو سمت

باید دقت داشته باشید که آرنج های شما با مچ دستتان موازی قرار گرفته باشد، در غیر این صورت فشار بدن به قسمت پشت بازوها وارد می شود. در روزهای اوایل فعالیتتان با دوچرخه ثابت باشگاهی شاید به این قضیه فکر کنید که کنترل تمامی اعضای بدن در حین رکاب زدن سخت باشد. اما با گذشت زمان و رعایت این موارد، به شکل درست آن عادت خواهید کرد.

5. غافل شدن از شکم

اشتباه دیگری که ممکن است حین استفاده از دوچرخه ثابت مرتکب شوید، دخیل نکردن عضلات شکم و میان تنه یا همان مرکز بدن، در فعالیت است. با درگیر شدن این عضلات به ورزش، شما دیرتر خسته خواهید شد و در عین حال ماهیچه ها هم قوی تر می شوند. برای انجام این کار کافی است زمانی که روی دوچرخه هستید، شانه هایتان را عقب بدهید و کمر خود را در راستای درستی قرار دهید که عضلات مرکزی بدن هم درگیر فعالیت شوند.

6. اشتباهات هنگام پدال زدن

یکی از خطاهایی که ممکن است افراد هنگام رکاب زدن انجام دهند این است که کف پاها را به خوبی روی پدال ها قرار نمی دهند و درواقع در حین رکاب زدن، پدال از پا جدا می شود. این امر نیرویی خنثی به سمت باسن به وجود می آورد که نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت. البته در بعضی موارد هم به کمر فشار وارد می کند. هنگام کار با دوچرخه ثابت باشگاهی باید سعی کنید تمرکز خود را روی رکاب زدن بگذارید. شاید ناخودآگاه بدن شما با آهنگ در حال پخش تعادل خود را از دست بدهد که در این صورت وزن بدنتان روی دست ها قرار می گیرد که درست نیست. یعنی باعث ایجاد خستگی زودرس شما می شود و احتمال آسیب دیدن را افزایش می دهد.

7. پوشیدن لباس نامناسب

پوشیدن لباس هایی که شما در آن ها احساس راحتی کنید مهم است، اما باید دقت کنید که گاهی ممکن است با پوشیدن شلوارهایی که پاچه های گشادی دارند، مشکلاتی ایجاد شود؛ مثل گیر کردن شلوار بین پدال ها و بدنه هر یک از انواع دوچرخه ثابت. به همین دلیل هنگام کار با دوچرخه ثابت سعی کنید از شلوارهای چسبان بیشتر استفاده کنید.

سخن آخر

به طور کلی اگر شما نکات اصولی هر ورزش و رشته ای را ندانید و اجرا نکنید، هنگام استفاده از بهترین دستگاه ورزشی هم ممکن است دچار آسیب و درد شوید. این نکته درباره فعالیت با دوچرخه ثابت باشگاهی هم صدق می کند. روش های درست استفاده از این دستگاه های پرطرفدار ورزشی را هم از طریق مقالات ما و هم مربی خود می توانید بیاموزید. همچنین قبل از شروع به کار با دوچرخه ثابت حتما با مربی خود مشورت کنید که بر اساس قد، وزن و شرایط جسمی شما برنامه ای منظم تهیه کند و طبق آن فعالیت خود را شروع کنید. امیدواریم با رعایت نکاتی که در این مقاله ارائه کردیم، هنگام استفاده از دوچرخه ثابت کمتر دچار خطا و آسیب بشوید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش دوم) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش دوم) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش اول) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش اول) اشتباهات رایج هنگام کار با اسکی فضایی باشگاهی اشتباهات رایج هنگام کار با اسکی فضایی باشگاهی کدام نوع از تردمیل ها برای دوندگان حرفه ای مناسب تر است؟ کدام نوع از تردمیل ها برای دوندگان حرفه ای مناسب تر است؟ تردمیل باشگاهی برای بیماران آرتروز مناسب است؟ تردمیل باشگاهی برای بیماران آرتروز مناسب است؟ استفاده از تردمیل خانگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده از تردمیل خانگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نکات ایمنی هنگام استفاده از اسکی فضایی باشگاهی نکات ایمنی هنگام استفاده از اسکی فضایی باشگاهی خرید تردمیل برای مصارف پزشکی خرید تردمیل برای مصارف پزشکی تأثیرات اسکی فضایی روی ران و شکم تأثیرات اسکی فضایی روی ران و شکم تاثیر دوچرخه ثابت روی عضلات شکم و پهلو تاثیر دوچرخه ثابت روی عضلات شکم و پهلو انواع تعمیرات مربوط به تردمیل انواع تعمیرات مربوط به تردمیل اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی همه چیز درباره شایع ترین خرابی های تردمیل باشگاهی همه چیز درباره شایع ترین خرابی های تردمیل باشگاهی راهنمای خرید اسکی فضایی باشگاهی راهنمای خرید اسکی فضایی باشگاهی دوچرخه ثابت باشگاهی بهتر است از کدام نوع باشد؟ دوچرخه ثابت باشگاهی بهتر است از کدام نوع باشد؟ خرید تردمیل برای شخصی که بای پس معده انجام داده منطقی است؟ خرید تردمیل برای شخصی که بای پس معده انجام داده منطقی است؟ چگونه با اسکی فضایی عضلات شکم را تقویت کنیم؟ چگونه با اسکی فضایی عضلات شکم را تقویت کنیم؟ تنظیم و تعویض تسمه تردمیل خانگی چگونه انجام می شود؟ تنظیم و تعویض تسمه تردمیل خانگی چگونه انجام می شود؟ برنامه تمرینی و توصیه هایی برای اسکی فضایی خانگی برنامه تمرینی و توصیه هایی برای اسکی فضایی خانگی آیا فروش تردمیل به افرادی که لیپوساکشن انجام داده اند، منطقی است؟ آیا فروش تردمیل به افرادی که لیپوساکشن انجام داده اند، منطقی است؟
10 / 10
از 1 کاربر
نمایش همه
علاقه مندی ها ()