استفاده از تردمیل به عنوان یک وسیله ورزشی به شدت رواج یافته است و مردم به دلیل آگاهی از مزایای زیادش مایل به استفاده از آن هستند. کمبود فرصت وخطرات و آسیب های ناشی از راه رفتن در بیرون از خانه، عمده دلایلی هستند که آنها را به استفاده از تردمیل راغب کرده است.البته افراد، اهداف مختلفی در استفاده از تردمیل دارند برخی به هدف کاهش وزن ورزش میکنند،عده ای برای سلامت سیستم قلبی و عروقی خود،عده ای دیگر برای آمادگی در مسابقات و برخی نیز جهت عضله سازی.
مهم نیست شما به خاطر چه هدفی ورزش می کنید بلکه مهم این است، که با استفاده صحیح از تردمیل و به کارگیری برنامه ای مشخص هدف خود را دنبال کنید.
از تردمیل اگر بطور صحیح و علمی استفاده شود می تواند بهترین وسیله برای یک ورزش امن و ایده آل باشد، اما در صورت استفاده نادرست به زانو و برخی از اندامهای شما آسیب می زند.
برخی از اشتباهات رایج در زمان استفاده از تردمیل:
استفاده از تردمیل با پای برهنه و یا کفش نا مناسب:انتخاب کفش خوب در انجام یک ورزش حرفه ای و مفید تاثیر به سزایی دارد،در زمان خرید کفش برای راه رفتن و دویدن بر روی تردمیل باید دقت کنید تا علاوه بر نرمی و سبکی، کفش دارای لایه های اضافی برای ضربه گیری مناسب هم باشد.البته بیشتر تردمیل ها دارای قابلیت ضربه گیری خوبی برای کم کردن فشار و جلوگیری از آسیب به زانو ها هستند اما استفاده از این کفش ها کار شما را راحت تر می کند.
در هنگام ورزش به پای خود نگاه نکنید:برخی از افراد عادت دارند هنگام راه رفتن یا دویدن بر روی تردمیل به پاهای خود نگاه کنند و تصور میکنند این گونه تمرکز بهتری دارند، در صورتیکه بر عکس این قضیه وجود دارد و نگاه کردن به پاها سبب می شود که شما تعادل خود را از دست بدهید و موجب آسیب به مهره های گردن و حتی ایجاد گودی کمر و کمردرد می شود.در این حالت بدن شما برای ورزش کردن وضعیت طبیعی ندارد. هنگام دویدن بر روی تردمیل باید گردن شما مستقیم باشد و به سمت بالا و پایین متمایل نباشد هردو شانه در وضعیت یکسان و سینه رو به جلو باشد. این حالت، وضعیت مناسب دویدن شماست.
کوبیدن پاها زمان فرود:در هنگام استفاده از تردمیل ،باید سعی کنید تا وضعیت طبیعی بدن شما حفظ شود. و همانگونه که در راه رفتن معمولی گام بر می دارید به همان طریق عمل کنید و هنگام فرود از قسمت میانی و جلوی پا استفاده کنید نه پاشنه .کوبیدن پا بر روی دستگاه علاوه بر ایجاد عدم تعادل سبب فشار به زانو ها می گردد.
استفاده از یک برنامه تمرینی تکراری:استفاده از برنامه تمرینی تکرار سبب می شود تا بدن شما به مرور زمان به آن برنامه عادت کند و کالری سوزی به نسبت قبل کمتر شود و نتیجه دلخواه را بر روی بدن شما نداشته باشد. سعی کنید حداقل ماهی یک بار تغییری در ورزش کردن خود ایجاد کنید مثلا از وسیله های دیگر بدنسازی مثل اسکی فضایی یا دوچرخه ثابت استفاده کنید یا به پیاده روی خارج از خانه بروید.به این ترتیب از فشار طولانی بر روی عضلات یک ناحیه جلوگیری می شود.
برداشتن گامهای بلند:برداشتن گامهای بلند برای این که در زمان کوتاه تر مسافت طولانی تری را طی کنید روش مناسبی نیست و حتی موجب کم شدن کارایی ورزش شما می گردد.وقتی با گامهای بلندتر از حد معمول قدم بر می دارید مانند این است که بر روی دستگاه می جهید این امر انرژی زیادی از شما می گیرد و سبب می شود سریعتر احساس خستگی کنید و مجبور شوید زودتر ورزش را کنار بگذارید. همچنین این عمل احتمال مصدومیت شما را افزایش می دهد.بهتر است در هر ثانیه 3 قدم بردارید. در این حالت در وضعیت نرمال راه رفتن قرار دارید.
قوز کردن به سمت جلو:قوز کردن در هر حالتی برای بدن مضر است و موجب کمر درد و ایجاد قوز در آینده می شود، همچنین تعادل شما را در حین تمرین برهم می زند.سعی کنید بدن خود را محکم نگه دارید و به هیچ سمتی خم نشوید.اگر این عمل برای شما دشوار است پس باید سرعت دستگاه را کمتر کنید.
افراط کردن در ورزش:در انجام تمرینات خود افراط نکنید اگر بعد از تمرین احساس خستگی شدید یا ضعف عضلانی کردید یا دچار طپش قلب شدید. باید در نحوه تمرین کردن خود تجدید نظر کنید، تمرینات طولانی سبب خستگی و دلزدگی افراد می گردد، پس باید حتماٌ برنامه تمرینی مناسب بدن خود را انجام دهید.
به صورت خودکار تمرین می کنید:زمانی که شما یک برنامه تمرینی را مرتباٌ تکرار کنید دیگر اثر کافی را روی بدن شما ندارد،سعی کنید هر هفته قسمتی از تمرین خود را تغییر دهید مثلاٌ اگر قصد دارید این هفته مدت طولانی تری بدوید از سرعت زیاد پرهیز کنید.یا هفته ای که شدت تمرین را بالا می برید زمان را کوتاهتر کنید. به این ترتیب بدن شما با یک شرایط خاص سازگار نمی شود.شما با استفاده از وزنه مخصوص و بستن آن به پا یا با پوشیدن جلیقه وزنه ای می توانید مقاومت تمرین را بالا برده و کالری سوزی را افزایش دهید.