از زمانی که اسکیت توسط "ژوزف مرلین" بلژیکی طراحی شد، سال های زیادی می گذرد. اسکیت از همان روزهای نخستین خود توانست طرفداران زیادی برای خود دست و پا کند که با گذر زمان و زیاد شدن زیر شاخه ها و سبک های اسکیت این طرفداران نیز بیشتر و بیشتر شدند.
اسکیت سرعت یکی از این زیر شاخه هاست که به عواملی چون محل و شرایط زمین، میزان سرعت و میزان تحرک فرد اسکیت سوار بستگی دارد و متکی به مهارت شخص اسکیت باز است.
هر چقدر این مهارت و آموزش تکنیک بیشتر باشد، اسکیت باز می تواند فعالیت بیشتری در اسکیت سرعت داشته باشد و آن را به نمایش بگذارد. اسکیت سرعت بیشتر تلفیقی از پاتیناژ سرعتی و دوچرخه سواری است و به این دو شباهت زیادی دارد.همان طور که از اسم این رشته مشخص است، سرعت نقش مهمی در بازی اسکیت دارد و اسکیت باز این انتظار را دارد که با بالاترین سرعت حرکت کند و در مسابقات به رقابت بپردازد.
اسکیت سرعت اولین رل اسکیتی بود که دارای مسابقات ملی و با برگزاری آن توانست طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کند.این رشته ورزشی در اوایل برگزاری خود با کفش هایی که چرخ چوبی داشت، برگزار شد که امروزه این چرخ های چوبی جای خود را به چرخ های پلاستیکی دادند تا اسکیت باز بتواند اسکیت سواری راحتر و بی دردسرتری را تجربه کند.
در سال 1979 اولین مسابقات اسکیت سرعت برگزار شد که "پیترسون" آمریکایی توانست اولین مرد دارنده مدال طلا در 6 مسافت جداگانه این مسابقات باشد.با گذشت زمان این رشته ورزشی پر طرفدار توانست با پیشرفت و طرفدارانی که برای خود به دست آورد، در سال 1985 در بازی های المپیک شرکت کند و تیم ایالت متحده آمریکا در این مسابقات نیز توانست 3مدال طلا از 7 طلای موجود در این دوره از مسابقات را به خود اختصاص دهد.
این رشته ورزشی پر طرفدار از سال 1373 در کشور ما به طور رسمی کار خود را زیر نظر مربیان و فدراسیون شروع کرد و با شرکت در مسابقات جهانی که در سال 1380 در تایوان برگزار شد توانست با کسب اطلاعات و آشنا شدن با نحوه برگزاری مسابقات، پیشرفت چشمگیری در ارتقا و بالا رفتن سطح اسکیت سرعت در ایران داشته باشیم.
برای اینکه بتوانیم از اسکیت سواری خود لذت ببریم، فقط کافیست برای استفاده از کفش اسکیت و پا زدن با آن فعالیت خود را زیر نظر مربیان مجرب و تمرین های زیاد آغاز کنیم تا بتوانیم در ابتدا چگونگی حفظ تعادل و بعد راه رفتن را آموزش ببینم و هنگامی که توانستیم به صورت حرفه ای داخل پیست حرکت کنیمو گشت بزنیم، رشته ای را هم برای ادامه فعالیت خود انتخاب کنیم.