1- اطمینان حاصل کنید که دوچرخه ثابتی را که قصد دارید بخرید دارای کیفیت بالا و مناسب تمرین می باشد.
2- تنها با خرید دوچرخه ثابت و راه اندازی آن در منزل بدون اینکه از آن استفاده کنید فایده ای نصیب شما نمی شود، بنابراین باید خود را آماده کنید و طبق یک برنامه منظم از دوچرخه ثابت استفاده کنید تا از مزایای زیاد آن بهره مند شوید.
3- قبل از استفاده از دوچرخه ثابت نزد پزشک بروید تا از سلامت جسمی تان مطمئن شوید،اگر سابقه بیماری هایی نظیر مشکلات تنفسی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و... دارید حتماً در این خصوص با متخصص مشورت کنید.
4- در ابتدای کار باید تعادل را در انجام تمرینات رعایت کنید و با سرعت کم و به آهستگی رکاب بزنید تا بدن شما کم کم به آمادگی برسد. اگر زمانی که تازه دوچرخه ثابت را نصب کردید به دلیل شوق زیاد با شدت بالا تمرین کنید بدن شما دچار گرفتگی و آسیب می شود.در نتیجه از ادامه تمرینات دلزده و ناامید می شوید.
5- در آغاز کار با دوچرخه ثابت امکان دارد دچار درد و گرفتگی های مختصری در ماهیچه های بالا تنه، شکم دستها، ران و...شوید. علت این امر عدم فعالیت ماهیچه های این قسمت از بدن می باشد. این موضوع طبیعی ست و بعد از چند جلسه تمرین بهبود می یابد. اما در صورت ادامه پیدا کردن احساس درد شدید باید از شدت تمرین خود بکاهید و یا چند روزی را استراحت کنید.
6- هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باید از لباس مناسب مثل تاپ، شلوارک، کفش و جوراب مناسب ورزشی استفاده کنید.
7- پس از گذشت مدتی از تمرین، بدن به آهستگی گرم شده و شروع به عرق کردن می کند.از وجود تهویه در اتاق و دمای مناسب آن اطمینان حاصل کنید چون زمانی که دمای بدن بالا می رود باید امکان انتقال گرمای بدن به فضای اطراف وجود داشته باشد و اگر دمای محیط هم بالا باشد. فرد دچار گرمازدگی می شود.
8- بهتر است که عصرها را جهت تمرین با دوچرخه ثابت انتخاب کنید.زیرا فعالیت بدنی سبب بالا رفتن میزان فعالیت قلب میشود.عصرها قلب سازگار یبیشتری با انجام تمرین سنگین دارد.اما برای افرادی که فرصت ورزش کردن در هنگام صبح را دارند مشکلی وجود ندارد، فقط باید با شدت کمتر و بصورت نرم پدال بزنند.
9- برای اثر گذاری بیشتر دوچرخه ثابت باید در هر هفته حداقل 3 جلسه تمرین داشته باشید به این ترتیب بدن شما سریعتر نسبت به فشار تمرین سازگار می شود.سعی کنید در هفته های اولیه شروع ورزش زمان هر تمرین بیش از چند دقیقه نباشد.
10- از نشستن های طولانی مدت بر روی زین دوچرخه ثابت اجتناب کنید.بعنوان مثال اگر می خواهید 30 دقیقه ورزش کنید آن را به 3 قسمت 10 دقیقه ای تقسیم کنید تا بین هر قسمت استراحت نمایید به این ترتیب به ران و باسن شما فشاری وارد نمی شود.
11- در هنگام تمرین دقت کنید تا حتماً یک فاصله زمانی 2 یا 3 ساعته بین انجام ورزش و خوردن غذا وجود داشته باشد. ورزش کردن بلافاصله قبل یا بعد از غذا برای بدن مضر است.
12- در حین ورزش هرگز خوراکی یا نوشیدنی های شیرین(نظیر شکلات،نوشابه و...) میل نکنید زیرا این عمل باعث افت شدید قند خون شده و موجب سردرد و سرگیجه می شود.
نوشیدن آب بلا مانع است.
13- اگر در بین تمرینات نیاز به خوردن آب داشتید آب سرد بنوشید و از خوردن آب گرم اجتناب کنید.
14- شدت تمرین خود را مشخص کنید. زمانیکه ورزش می کنید میزان ضربان قلب شما بیشتر شده و تنفستان نیز سریعتر می شود.تمرین شما زمانی موثر است که ضربان قلب بالا رفته و در بدن شما تعریق صورت گیرد اگر به این مرحله رسیدید سعی کنید همین شدت را حفظ کنید.
اگر شدت انجام تمرین خیلی بالا باشد، بدنتان به میزان کمتری از فواید آن استفاده میکنید، زمانیکه تمرین با شدت متوسط انجام شود سود بیشتری برای جسم شما دارد.همچنین انجام تمرین با شدت بالا موجب بروز خستگی زود هنگام میشود و از ادامه تمرین باز می مانید.
15- بدست آوردن آمادگی بدنی و رسیدن به تناسب اندام با استفاده از ورزش طی یک مدت طولانی و با شیوه منظم و مداوم از دستگاه صورت میگیرد.برخی از افراد تصور میکنند که طی یک دوره زمانی کوتاه مدت به این هدف می رسند. برای دستیابی به فواید بی شمار ورزش باید انجام آن را بخشی از زندگی روزانه خود قرار دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.