اسپینینگ برای اولین بار در سال 1980 توسط فردی ساخته شد که تلاش می کرد دستگاهی بسازد که توسط آن ورزشکاران حرفه ای ورزش دوچرخه سواری بتوانند در سطوح مختلف به تمرین بپردازند و سطح آمادگی جسمانی خود را افزایش بدهند.با این دستگاه کل بدن با ذهن همراه می شود. دوچرخه سوران حرفه ای مخصوصا آنان که در رشته دوچرخه سواری در کوهستان مشغول هستند از اسپینینگ برای آمادگی بیشتر استفاده می کنند تا بتوانند ساعت ها در کوهستان دوام بیاورند.اسپینینگ در واقع انجام تمرین با دوچرخه ثابت است که کاربر بر روی این دستگاه همراه با موزیک شروع به رکاب زدن می کند و ورزش هوازی انجام می دهد.
ورزش هوازی به تمریناتی گفته می شود که در زمان نسبتا طولانی در سطح متوسط انجام شده و علاوه بر افزایش سطح آمادگی جسمانی فرد سبب چربی سوزی خواهد شد.
با رکاب زدن بر روی اسپینینگ در هر 45 دقیقه می توانید 600 کالری بسوزانید و پس از چند ماه به تناسب اندام دست پیدا کنید. روش اینتروال یا تناوبی در تمرینات هوازی کمک می کند در کمترین زمان بهترین نتیجه را به دست بیاوریم. در این روش می بایست 2 الی 3 دقیقه با نهایت سرعت و توان خود رکاب بزنیم و بعد 1 دقیقه با آرام رکاب زدن به استراحت فعال بپردازیم و همین چرخه را بیش از 30 دقیقه ادامه بدهیم. با تمرین اینتروال فرد دیرتر خسته شده و می تواند در زمان طولانی تری به ورزش بپردازد و بیشتر نتیجه بگیرد.
اسپینینگ از ریشه اسپین به معنی چرخیدن یا همان دوک نخ ریسی گرفته شده است و بعدها به یک برنامه ورزشی با دوچرخه ثابت گفته شد که یکی از بهترین برنامه ها در سراسر جهان شناخته شده است. امروزه مربیان زیادی گواهی اسپینینگ دریافت می کنند تا به افراد تازه کار تمرین با دوچرخه ثابت را آموزش بدهند تا به اهداف خود برسند.
در حقیقت اسپینینگ چیزی بیشتر از یک دوچرخه ثابت معمولی است، چون این دستگاه مدرن با قد و اندام کاربر تنظیم می شود و با کمک موسیقی شرایطی را ایجاد می کند که انگار ورزشکار در یک مسیر هیجان انگیز و جذاب در حال دوچرخه سواری است.
این دستگاه مجهز به مانیتوری می باشد که علاوه بر سرعت، زمان، مسافت طی شده و کالری سوزانده شده ضربان قلب کاربر را نیز نشان می دهد. ضربان قلب شاخص مهمی برای تعیین سطح تمرین است. معمولا ورزشکاران در 3 سطح خفیف، متوسط و شدید ورزش می کنند. درجه مقاومت اسپنینگ قابل تنظیم بوده و با آن می توان تمرین سخت و آسان انجام داد.
ورزش اسپینینگ یک شیوه بسیار عالی برای مصرف کالری و تقویت عضلات و ماهیچه ها محسوب می شود. این ورزش در باشگاه های بدنسازی طرفداران بسیاری دارد و مربیان این تمرین را در برنامه همه ورزشکاران می گنجانند. قبل شروع این تمرین می بایست کاربر با دویدن ملایم و انجام یک سری حرکات کششی بدن خود را گرم کند و پس از اتمام تمرین نیز به همین روش مرحله سرد کردن را بگذراند تا از آسیب های ورزشی پیشگیری بشود.
بر روی این دستگاه کاربر با نیروی پاهای خود پدال ها را به حرکت در می آورد؛ به همین دلیل کسانی که این تمرینات را انجام می دهند معمولا پاهای بسیار خوش فرم و قدرتمندی دارند.
پوشیدن کفش ورزشی مناسب در هنگام ورزش اسپینینگ ضروری است و 30 دقیقه قبل از تمرین کاربر می بایست یک لیوان آب بنوشد و در حین تمرین نیز یک بطری آب در دسترس داشته باشد و هرگاه احساس تشنگی کرد جرعه جرعه آب بخوردد و گلویی تازه کند تا دمای بدن متعادل باقی بماند.
پس از 3 جلسه ورزش اسپینینگ تفاوت قابل توجهی در شکل ظاهری پاها ایجاد می شود. سوزاند کالری، بهبود وضعیت قلبی –عروقی بدن، افزایش قدرت ذهنی و حافظه، آب شدن چربی های شکمی، متوجه نشدن گذر زمان در حین تمرین، کم خطر بودن تمرین، دست یابی به پاهایی زیبا و خوش فرم و امکان تمرین در سطوح سخت و آسان از ویژگی های تمرین اسپینینگ می باشد.