09377000080
سبد خرید 0
« بازگشت به لیست مقالات | یکشنبه 10 شهریور 1398 در ساعت 53 : 15 دقیقه | نظرات کاربران ( 1 )

وقتی تصمیم به دوچرخه سواری در مناطق کوهستانی را دارید، قبل از هر چیز باید دوچرخه مناسب برای این رشته ورزشی را انتخاب نمایید؛ اما آیا برای انتخاب یک دوچرخه مناسب کوهستان اطلاعات کافی دارید؟ اصولا اکثر افراد مخصوصا کسانی که دوچرخه سواری را آموخته اند در مورد دوچرخه، چگونگی استفاده از آن یا قطعات دستگاه اطلاعات جزئی دارند ولی در مواقعی که تصمیم برای دوچرخه سواری جدای از تفریح را دارید، بهتر است اطلاعات دقیق تری نسبت به دستگاهی که تصمیم به تمرین با آن را دارید در اختیار داشته باشید.

این مقاله برای آن دسته از افرادیست که تصمیم جدی به دوچرخه سواری در مناطق کوهستانی دارند و باید دوچرخه ای مناسب این رشته ورزشی را انتخاب نمایند و از ویژگی هایی که یک دوچرخه کوهستان باید داشته باشد مطلع باشند تا بتوانند بهترین گزینه را برای تمرینات بیابند. با هایپرجیم همراه باشید تا با ویژگی های دوچرخه کوهستان آشنا شوید.

چگونگی انتخاب دوچرخه کوهستان!

اول از همه بهتر است بدانید که دوچرخه در انواع مختلفی وجود دارد که طبق رشته مورد نظر باید دستگاه را انتخاب نمود:

انواع دوچرخه!

  • دوچرخه کوهستان: مناسب برای استفاده در مسیرهای ناهموار، مناطق کوهستانی مانند: جنگل، مراتع و تپه ها می باشد.
  • دوچرخه شهری: مناسب برای رفت و آمد ها روزانه در محیط شهر می باشد.
  • دوچرخه هیبرید: مناسب برای مناطقی تپه مانند و نیز درون شهری بوده و مناسب کوهستان نیست.
  • دوچرخه جاده: مناسب مسافت های طولانی و مسطح در مسیر های جاده است.
  • دوچرخه کورسی: مناسب مسابقات است.
  • دوچرخه BMX یا Time Trail: مناسب برای ورزشکاران حرفه ای می باشد.

پس از شناخت دوچرخه ها به دنبال ویژگی های دوچرخه کوهستان می رویم!

دوچرخه های کوهستان دارای دو نوع سیستم تعلیق هستند:

سیستم تعلیق Hard Tail: این دوچرخه ها دارای تعلیق در دوشاخ جلو بوده تا ضربات وارده حین تمرین بر روی چرخ جلو را جذب کند، اما چرخ عقب هیچ سیستم تعلیقی ندارد. هارد تیل ها معمولا به دلیل قطعات متحرک کمتر، از قیمت پایین تری نسبت به دوچرخه های کامل برخودارند؛ با توجه به این امر تعمیر و نگه داری آن ها نیز آسان تر است. اکثر هارد تیل ها دارای قابلیت قفل تعلیق دو شاخ جلو هستند که دوچرخه را کاملا سفت و سخت می کند و با قفل کردن آن، هنگام رکاب زدن در سر بالایی به نیروی ورزشکار افزوده شود.

سیستم تعلیق Full Suspension: در این نوع سیستم تعبیه شده در دوچرخه ها، حین تمرین نیرویی که از دو شاخ جلو و شوکی که از چرخ عقب به دوچرخه سوار وارد می شود کاهش می یابد. با وجود تعلیق کامل در چرخ جلو و عقب، دستگاه حالتی ارتجاعی به خود گرفته و همین امر فشار بر روی ورزشکار را کم می کند و باعث لذت بیشتر حین دوچرخه سواری خواهد شد. از مزایای سیستم های تعلیق کامل توانایی تنظیم چرخ عقب است که باعث می شود تا انتقال قدرت بهتر شده و کارآیی بالاتری را برای دوچرخه سوار تامین کند.

با توجه به این نکات اگر شما دوچرخه سواری حرفه ای هستید بهتر است دستگاهی را انتخاب نمایید که از سیستم تعلیق Full Suspension برخوردار است، زیرا این سیستم تعلیق بیشتر برای حرکت فرود در مسیرهای کوهستانی استفاده می‌ شوند؛ اما اگر دوچرخه سواری حرفه ای نیستید بهتر است دستگاهی را انتخاب نمایید که از سیستم تعلیق Hard Tail برخودار می باشد.

سایز دوچرخه کوهستان!

چرخ های تعبیه شده در دستگاه نقش اساسی را در تعادل کاربر بر روی دوچرخه ایفا می کنند؛ یعنی وقتی شما بر روی دستگاه می نشینید این تایرهای دوچرخه هستند که باعث می شوند بتوانید کنترل دستگاه را داشته باشید و بتوانید دوچرخه سواری کنید. علاوه بر این تایر ها همچنین در شتاب گرفتن و افزایش سرعت حین دوچرخه سواری و نیز ترمز به موقع و توقف سریع دستگاه بسیار موثرند.

نوع تایرهایی که در دوچرخه های کوهستان استفاده می شود نیز بسیار مهم بوده و به دلیل تمرین در مناطق کوهستانی و وجود گل و لای بهتر است ابتدا منطقه مورد نظر را مشخص نمایید و پس از آن به دنبال تایری باشید که مناسب برای استفاده در مناطق کوهستانی خشک یا با گل و لای فراوان است تا بتوان به راحتی از موانع عبور کرد. اصولا برای استفاده در مناطق کوهستانی از تایرهایی که دارای آج های متفاوت هستند استفاده می شود.

چرخ های دوچرخه کوهستان به دو دسته تقسیم می شوند!

کودکان: با سایز 20 و 24 اینچ

بزرگسالان

  • 26: که سایز معمول دوچرخه است و از ابتدا مناسب برای تمامی افرد بزرگسال بوده
  • 27: که شتاب بیشتری نسبت به سایز 26 دارد و مناسب برای مسافت های طولانی بوده و موقع تمرین راحت تر کنترل می شود
  • 29: به سرعت شتاب می گیرند که برای سواری طولانی کارآیی بیشتری دارند و در موقع حرکت راحت تر کنترل می شوند و دارای زاویه حمله بیشتری هستند.

ساختار بدنه دوچرخه های کوهستان!

موادی که به طور معمول برای ساخت دوچرخه های کوهستان استفاده می شود، آلیاژ آلومینیوم می باشد. یکی از تاثیر گذارترین مواردی که باعث لذت بیشتر کاربر حین تمرین می شود وزن دستگاه است؛ هرچه وزن دوچرخه سبک تر باشد، کنترل کردن آن راحت تر شده و به طبع انرژی کمتری از ورزشکار گرفته می شود. از مزایای آلومینیوم می توان به وزن سبک آن اشاره نمود که باعث می شود ورزشکار کنترل بیشتری بر روی دستگاه داشته و نیز بتواند تعادل خود را به خوبی بر روی دوچرخه حفظ نماید.

در ساخت دوچرخه ها از سایر مواد مانند: فولاد، تیتانیوم یا فیبر کربن نیز استفاده می شود. اما بهترین گزینه آلیاژ آلومینیوم است که هم از نظر قیمتی به صرفه بوده و هم دارای استحکام و مقاومت بالایی در برابر برخورد ضربات احتمالی حین تمرین بر روی دوچرخه می باشد. بنابراین هنگام انتخاب دستگاه مورد نظر به جنس آن و نوع موادی که قطعات با استفاده از آن تولید شده است دقت نمایید.

سیستم دنده دهی دوچرخه کوهستان!

سیستم دنده دهی یکی از ویژگی های اصلی و گزینه ای ضروری برای دوچرخه های کوهستان به شمار می آید؛ مجموعه قطعاتی که سیستم دنده‌ دهی یک دوچرخه را تعیین می‌کند شامل: زنجیر، خودرو، شانژمان، طبق عوض ‌کن و دسته دنده است. تعداد دنده‌ های دوچرخه با توجه به تعداد طبق‌ های خودرو مشخص می‌شود؛ به ‌نحوی ‌که اگر خودروی دوچرخه دارای هشت طبق باشد، آن دوچرخه را هشت ‌سرعته می ‌گویند.

تمامی قطعات سیستم دنده‌ دهی با توجه به میزان سرعت دوچرخه انتخاب می‌شوند. نوع قطعاتی که در سیستم دنده‌ دهی دوچرخه قرار می‌ گیرند، بیشتر با توجه به نوع طراحی آن دوچرخه‌ برای افراد حرفه ‌ای، غیر حرفه‌ ای و مبتدی مشخص می‌شود. هنگامی که شما در حال عبور از سرآشیبی های تند به سمت بالا هستید می توانید دنده دوچرخه را تنظیم کرده و با همان نیروی قبل به رکاب زدن ادامه دهید؛ همچنین می توانید در سر پایینی ها با دنده دهی مناسب به دوچرخه، دستگاه را کاملا کنترل نمایید.

سیستم دنده دهی در مناطق کوهستانی بسیار کارآمد بوده و باعث می شد که انرژی کمتری از دوچرخه سوار حین تمرین هدر شود. برای مثال: در مسیرهای صاف و مسطح می توان با سرعت رکاب زد و پس از شتاب گرفتن دوچرخه دیگر نیاز به رکاب زدن نیست و دستگاه به مسیر خود ادامه خواهد داد. علاوه بر این هنگام عبور از ناهمواری ها یا سطوح غیرمسطح می توان دستگاه را با دنده دهی مناسب  از موانع به آسانی عبور داد.

ترمز های دوچرخه کوهستان!

اصولا ترمزهای دوچرخه یکی از سه نوع ترمز لقمه ای، دیسکی- مکانیکی و دیسکی- هیدرولیکی می باشد. بهترین ترمز برای دوچرخه های کوهستان ترمز دیسکی- هیدرولیکی بوده که از نظر عملکرد و سرعت توقف نسبت به سایر ترمز ها از قدرت بالاتری برخوردار است. با این حال در این قسمت انواع ترمز را به شما معرفی می کنیم!

  • ترمزهای لقمه ای: در این مدل از ترمز، هنگام فشردن اهرم ترمز، لقمه های تعبیه شده در طرفین تایر به آن چسبیده و باعث توقف سریع دوچرخه خواهد شد. این نوع ترمز ها اصولا در دوچرخه های شهری، جاده ای و هیبرید کارآیی بیشتری داشته که هنگام دوچرخه سواری نیازی به گرفتن ترمز دائم نیست.
  • ترمزهای دیسکی- مکانیکی: در این نوع از ترمزها، هنگام فشردن اهرم ترمز، انتقال نیرو جهت توقف دوچرخه از طریق سیم ترمز انجام شده و پدهایی که در دو طرف روتور تعبیه شده است به آن چسبیده و منجر به توقف دستگاه خواهد شد. این ترمز ها بیشتر در دوچرخه های هیبریدی و آفرود کوهستانی کارآیی دارند.
  • ترمزهای دیسکی- هیدرولیکی: در این نوع از ترمز، هنگام فشردن اهرم ترمز، انتقال نیرو جهت توقف و عملکرد ترمز از طریق روغن به لقمه ها انجام می شود که از قدرت توقف بالایی نسبت به سایر ترمز ها برخوردار می باشد؛ این ترمز ها به دلیل عملکرد دقیق بسیار مناسب برای دوچرخه های کوهستان بوده و می توان با اطمینان به آن ها از مسیر های با سرآشیبی تند به سمت پایین عبور کرد.

با توجه به نکات بیان شده در این مقاله شما می توانید با اطلاعاتی که نسبت به دوچرخه های کوهستان در اختیار دارید، دستگاهی مناسب با سلیقه و نیز کارآیی بالا برای دوچرخه سواری در مناطق کوهستانی انتخاب کنید. دقت داشته باشید که اگر تصمیم به تمرین دوچرخه سواری در مناطق کوهستانی به صورت حرفه ای دارید، باید با ظرافت فکری بیشتری دوچرخه تان را انتخاب نمایید. اما اگر قصد شما از تهیه دوچرخه کوهستان برای تفریح و ایجاد هیجان در زندگیست، می توانید دوچرخه کوهستانی با امکانات کمتر نسبت به دوچرخه های کوهستان حرفه ای انتخاب نمایید.

ارسال نظر

شایان :
0 0
مطالب بسیار خوبی در این سایت گزاشته شده
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش دوم) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش دوم) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش اول) چگونه با استفاده از تردمیل، شکمی تخت بسازیم؟ (بخش اول) اشتباهات رایج هنگام کار با اسکی فضایی باشگاهی اشتباهات رایج هنگام کار با اسکی فضایی باشگاهی کدام نوع از تردمیل ها برای دوندگان حرفه ای مناسب تر است؟ کدام نوع از تردمیل ها برای دوندگان حرفه ای مناسب تر است؟ تردمیل باشگاهی برای بیماران آرتروز مناسب است؟ تردمیل باشگاهی برای بیماران آرتروز مناسب است؟ استفاده از تردمیل خانگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده از تردمیل خانگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نکات ایمنی هنگام استفاده از اسکی فضایی باشگاهی نکات ایمنی هنگام استفاده از اسکی فضایی باشگاهی خرید تردمیل برای مصارف پزشکی خرید تردمیل برای مصارف پزشکی تأثیرات اسکی فضایی روی ران و شکم تأثیرات اسکی فضایی روی ران و شکم تاثیر دوچرخه ثابت روی عضلات شکم و پهلو تاثیر دوچرخه ثابت روی عضلات شکم و پهلو انواع تعمیرات مربوط به تردمیل انواع تعمیرات مربوط به تردمیل اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی اشتباهات رایج هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باشگاهی همه چیز درباره شایع ترین خرابی های تردمیل باشگاهی همه چیز درباره شایع ترین خرابی های تردمیل باشگاهی راهنمای خرید اسکی فضایی باشگاهی راهنمای خرید اسکی فضایی باشگاهی دوچرخه ثابت باشگاهی بهتر است از کدام نوع باشد؟ دوچرخه ثابت باشگاهی بهتر است از کدام نوع باشد؟ خرید تردمیل برای شخصی که بای پس معده انجام داده منطقی است؟ خرید تردمیل برای شخصی که بای پس معده انجام داده منطقی است؟ چگونه با اسکی فضایی عضلات شکم را تقویت کنیم؟ چگونه با اسکی فضایی عضلات شکم را تقویت کنیم؟ تنظیم و تعویض تسمه تردمیل خانگی چگونه انجام می شود؟ تنظیم و تعویض تسمه تردمیل خانگی چگونه انجام می شود؟ برنامه تمرینی و توصیه هایی برای اسکی فضایی خانگی برنامه تمرینی و توصیه هایی برای اسکی فضایی خانگی آیا فروش تردمیل به افرادی که لیپوساکشن انجام داده اند، منطقی است؟ آیا فروش تردمیل به افرادی که لیپوساکشن انجام داده اند، منطقی است؟
10 / 10
از 1 کاربر
نمایش همه
علاقه مندی ها ()